Meny
Mina sidor Mina sidor
0
0 kr

Säkerhetsetiketter

Även kallat ”säkerhets sigill” eller ”void etiketter” gör det möjligt för tillverkare att skydda märkta varor mot olaglig manipulation under lagring, transport eller tills garantiperioden löpt ut. Lämplig tryck bekräftar också äktheten hos varorna eller tillåter identifiering av dem i logistikprocessen. Speciella material och stansar används för att säkerhetsetiketten skall dela sig eller deformeras när man försöker öppna etiketten, vilket också förhindrar åter klistring. Etiketten kan anpassas med valfritt tryck, numrering och storlek till din produkt.

 

Voidetikett

Hologrametiketter

 

Skydda dina produkter med säkerhetshologram

I stort sett alla stora och välkända varumärken utsätts för illegal kopiering. Det är en snabbt växande verksamhet som är väldigt lönsam och piratprodukterna distribueras ofta via mindre nogräknade företag. Branschorganisationen ”International Trademark Association” uppskattar att den internationell piratbranschens omsättning till år 2022 vuxit till ofattbara 23.000 miljarder kronor.

En billig och bra lösning för att för att skydda sina produkter är att förse produkten eller emballaget med ett säkerhetshologram för att lätt identifiera ”original” produkten men att även se om någon försökt öppna eller manipulera produkten - emballaget. Hologrammet eller säkerhetssigillet är ett optiskt variabelt mönster (OVD - Optical Variable Device) ger ett bra skydd mot förfalskning. Det finns tre gyllene regler att tänka på för god säkerhet:

  • Skyddet ska vara tydligt och synligt.
  • Säkerheten bör vara mycket svår att förfalska.
  • Säkerheten ska vara enkel och snabbt verifierbar.

 

I de flesta fall tillverkas säkerhetshologram på en självförstörande film vilket betyder att när den sitter fast på produkten så skadas den när du försöker riva bort etiketten. Det finns även andra lösningar som till exempel flisas sönder sig vid öppnande. 

Vilket hologram ska du välja?

 

  1. Kundspecifikt hologram

För dig som ställer de högsta kraven på säkerhetsnivå så erbjuder vi individuella hologram med unika mönster. Sådana hologram kan innehålla en mängd olika tecken och logotyper som kinematiska effekter (rörelseeffekter). Man kan även lägga in 3D och lentikular- effekter, dolda element som bara syns i UV-ljus, bilder som går in i varandra, mikrotext, individuell numrering m.m. Att göra enskilda hologram kräver beredning av en holografisk matris och kostnaden beror på hur avancerad lösningen skall vara. Vid val av eget hologram rekommenderar vi minst 10.000 st enheter för bästa ekonomi.

  1. Standardhologram med din logga tilltryckt

En billigare och snabbare lösning är annars att välja ett av våra standardhologram som oftast kan anpassas i individuell form med valfritt transfer- eller lasertilltryck. På hologrammet trycker vi er logotype, individuell nummerserie etc. Slutresultatet blir ett originellt hologram med din registrerade design.

  1. Express hologram

Om prioritering är en snabb leveranstid för dig, erbjuder vi lagerförda standardhologram med unika lasergraverade nummer. Leveranstiden är inom 1 vecka.

Samtliga hologram kan levereras som:

  • Etiketter (kundförtryckta hologram med valfria säkerhetslösningar)
  • Hybridetiketter (en etikett som innehåller en rad olika säkerhetslösningar men som kan anpassas för din skrivare)
  • Biljetter (kan levereras som hologram stripe eller individuellt hologram med kundunikt tryck)

För ytterligare information kontakta oss så skickar vi gärna prover.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan