Teknisk Information


Material:


Termo ECO


Ekonomiskt direkttermomaterial som lämpar sig för inomhusmiljöer och applikationer med lagringstid på upp till ett år. Får inte exponeras för direkt solljus eller värme under längre tid eftersom detta försämrar etikettens läsbarhet. Vid direkttermoutskrift används inga färgband, utan skrivhuvudet har direktkontakt med det värmekänsliga pappret.


Termo TC (Top Coated)


Passar inomhusmiljöer och applikationer med lagringstid på ett år. Det skyddade skiktet ger bättre resistens mot UV-lus, värme, smuts och fukt. Får dock inte exponeras för direkt solljus eller värme under längre tid eftersom detta försämrar etikettens läsbarhet. Vid direkttermoutskrift används inga färgband, utan skrivhuvudet har direktkontakt med det värmekänsliga pappret.


Vellum TTR 


Detta pappersmaterial kräver Termotransferfärgband men ger en etikett med en mycket lång livslängd som tål exponering av värme och solljus i större utsträckning. 


 


Hylsdiameter:

Hylsans innerdiameter angiven i mm. Vanliga hylsmått är ½" (12,7mm), 1" (25,4mm), 3" (76,2mm).


 


Termotransferfärgband:


Används till Vellum-material eller Maskincoatat papper. Färgbanden finns i olika material (Vax, Vax/Harts, Harts) och utföranden.


 


Fästämne:


Permanent lim är det vanligaste fästämnet och är ett lite starkare lim. Syftet är att etiketten inte ska lossna från ytan.


Lätt avtagbart lim lämpar sig bäst för tillfällig märkning och av tex presentartiklar, glas, porslin och annat där man vill undvika limrester.